Noviteiten

Stijlhuis en Hoveniersbedrijf Johan van der Asdonk (artikel Navenant)Geen haringparty zonder hoedenwedstrijd of smaakvolle visjes. Geen aspergediner zonder het witte goud of de atmosfeer van Da Vinci. En al helemaal geen ultieme Stijlhuis-droomwoning zonder een tuin van hovenier Johan van der Asdonk. Als de bouwers uit het concept klaar zijn en op hun lederen rusten, is het de beurt aan de hovenier uit Meijel. Een kersje op de taart met groene vingers.

Stijlhuis staat voor een complete ontzorging tijdens de realisatie van uw droomwoning. Van keukens tot interieur en van bouwtekeningen tot tuinadvies. Tijdens het hele proces kunt u terecht op één plek, vrij van zorgen en bureaucratie. Dit betekent dat de opdrachtgever tijdens het complete bouw- en uitvoeringstraject vakkundig begeleid wordt. Iedere partner in het bouwteam heeft zijn eigen specialiteit, maar werkt intensief samen met de overige bouwteamleden om de klant het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo heeft de klant gedurende de hele looptijd één aanspreekpunt, waar hij met al zijn vragen terecht kan. Of dit nu gaat over het stucwerk of het ontwerpen van een keukentafel, Stijlhuis heeft het, letterlijk en figuurlijk, allemaal in huis. Het tuinontwerp, vaak de laatste etappe in dit proces, is in handen van Johan van der Asdonk. “Mijn participatie in het project Stijlhuis is naar tevredenheid. De onderlinge kruisbestuiving is beter dan verwacht. Je bouwt een vertrouwensband op, werkt samen aan een fraai resultaat en ontvangt door elkaars netwerk nieuwe opdrachten.” 
De hovenier (1957) heeft de afgelopen veertien jaar zijn sporen als groenverzorger verdiend. Van der Asdonk begon in dienst voor de keuringsdienst van de boomkwekerij. Hoezeer hij het in dat beroep ook naar zijn zin had, tuinen bleven hem aanspreken. In zijn vrije tijd was hij constant bezig met tuinieren en andere zaken die daar mee van doen hebben. “Na een tijdje kreeg ik het gevoel mijn ei niet kwijt te kunnen. Toen heb ik besloten om wat anders te gaan doen. Er stond een hoveniersbedrijf te koop, inclusief klantenbestand et cetera, en dat heb ik toen gekocht.” Wat begon als een bedrijfje met twee á drie werknemers is anno 2013 uitgegroeid tot een volwassen hoveniersonderneming met acht werknemers in dienst. “Voor mij is de grootste uitdaging om van niets iets moois te maken. Mensen verrassen met onze creativiteit. Belangrijkste uitgangspunt is dat het hún tuin moet zijn. Daarom nemen we uitgebreid de tijd om met onze klanten te praten. We werken gedetailleerd, zorgvuldig en vragen specifiek door naar hun wensenpakket. Dat levert vervolgens een tekening op, de basis waarmee we vooruit kunnen.” 
Van der Asdonk is een hoveniersbedrijf in de breedste zin van het woord. Zo kunt u er terecht voor ontwerpen,  onderhoud, aanleg en renovatie. Alles gebeurt vanuit het wensenpakket van de klant. Met behulp van de inzet van vakkundig personeel en een uitgebreid machinepark maken ze het mogelijk om elk project in eigen beheer uit te voeren van ontwerp tot en met realisatie en nazorg. “Voor een ontwerptekening gaan we altijd naar de klant. Als je bij iemand binnenstapt, weet je ontzettend veel over zijn wensen. De inrichting van het huis zegt veel over zijn wensen op tuingebied. Iemand met een strak interieur, zoekt vaak ook naar een mooie, moderne tuin.” Tegenwoordig maakt de hovenier gebruik van de laatste technieken. Zo kunnen ontwerpen volledig in 3D worden gemaakt, zodat de klant als het ware door zijn toekomstige tuin kan wandelen. “Vroeger deden we dat met de hand. Puur omdat je er dan meer gevoel in kunt leggen. Nu hebben we echter een programma gevonden dat datzelfde gevoel op het scherm kan toveren.” Als liefhebber van groen en tuinen is het voor Van der Asdonk niet altijd eenvoudig werken met ‘moderne’ wensen. De toenemende tendens van strakke, stenen tuinen vindt de hovenier zonde. “Onderhoudsvriendelijk betekent niet dat je tuin vol moet liggen met stenen. Beplanting kan ook heel goed onderhoudsvriendelijk zijn. Bijvoorbeeld snel dichtgroeiende plantensoorten, die hoef je maar één keer per jaar te snoeien. Ik vind dat een tuin moet leven en stenen doen dat zeker niet. Kies dan voor groen, een rustgevende kleur.” Wilt u tijdens de zomermaanden zorgeloos genieten van een gezellige barbecue met vrienden of familie? Schakel dan hoveniersbedrijf Van der Asdonk in. Zij zorgen voor een passend decor, zodat u zich alleen zorgen hoeft te maken over de cuisson van het biefstukje.